Yazılı Fetva

Zina suçu işledim

106499
03.08.2011

S.A hocam, aslında sözlerime nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Gözyaşları içinde yazıyorum size bu mektubumu. Belki vicdan azabının gözyaşlarıdır. Değerli hocam, böyle şeyler nasıl anlatılır bilmiyorum ama şu an ciddi manada manevi hastalığa tutulmuş durumdayım. Kıymetli hocam, ilahiyat fakültesinde okuyan bir genç kızım. Çoğu gencin olduğu gibi maalesef ki benim de erkek arkadaşım var. Çok utanarak ve gözyaşları içinde söylüyorum ki zina işledim hocam. Benimle evlenmeyi istiyor fakat ben istemiyorum okulumdan dolayı. Hocam çok pişmanım. Ailesi ile birlikte istemeye geleceklerdi benim ailem istemediler. Aynı teşkilatın insanlarıyız, uyumsuzluk diye de bir şey yok. Fakat ailem okulumdan dolayı istemediler ve aynı zamanda ben bu hataları yaparken içinde bulunduğum dernek bana çok güveniyorlar. Bana insanlara faydalı olmam için görevler veriliyor. Kıymetli hocam benim kendime bile faydam yokken başkalarına nasıl faydam dokunsun. Hocam çok farklı hayata başlamak istiyorum. Kendime çeki düzen vermek istiyorum. Sadece Allah’ın rızası dairesinde hareket etmek istiyorum ve o kişiyi bırakmak istiyorum ama sırf bazı yanlış hatalar işledik diye bırakamıyorum. Kendimi mecburmuşum gibi hissediyorum.. Hocam ne olur bana bir çıkış yolu gösterin. Benim anlık yaptığım hataların cezasını çekiyorum şu an. Bütün ailem bırakmak için gözüme bakıyorlar şu an ama bırakamıyorum.. Kendime bile saygım kalmadı. Sizden yardım istiyorum. Nasıl davranacağımı, nasıl adım atacağımı bilemiyorum. Söyleyeceklerinizi çok önemseyeceğim. Hakkınızı helal edin. Selam ve dua ile.

Selamünaleyküm.
Öncelikle, bu meseleleri internet ortamında yazmanın sıkıntısını bilmelisiniz. Bu nedenle imkânınız olur da İstanbul’a gelirseniz zannederim size faydamız daha çok olur.
Meseleye gelince:
- Yaptığınız iş ne denli büyük ve ağır olursa olsun asla Allah’ın mağfiretinden daha büyük olamaz. Şeytan sizi umutsuz komasın; bu da onun ikinci tuzağı olur.
- Kesinlikle ama kesinlikle size ait bir suçu ikinci bir insana anlatmayın. Ne kadar bileni az olursa o kadar kurtuluşu kolay olur.
- Kötülük yapmış olmanız iyi biri ve iyiliklere sebep biri olmanıza asla mani değildir. Ömer bin Hattab radıyallahu anhtan daha ilginç bir örnek var mı? Hatta geçirdiğiniz badire sizi, başkalarından daha iyi bir duruma geçirebilir. Yeter ki siz, ciddi olun.
Sarsılıp kendinize gelmenizden başka yapacak bir şey yok.
Her şeyi gömün, yola devam edin. Gerekiyorsa o beldeyi terk etmeye hazır olun.
İyi haberlerinizi bekleyeceğiz.

Nureddin Yıldız