Annem sürekli beddua ediyor, ondan samimi dualar alamıyorum, ne yapmalıyım?
SORU
Annem en ufak tartışmada çok ağır, kesin ve genel ifadeler kullanıyor; ahlaksız, edepsiz, Allah sizi öyle etsin böyle etsin, gibi. Bir türlü içten ve samimi dualarını alamıyorum. Hep eski defterleri açıyor, hak etmediğim şeylerden dolayı beni kaldıramadığım çok ağır şeylerle suçluyor. Kendime çok soruyorum, hata yaptığım zaman telafi etmek için uğraşıyorum. Bunun dışında ne yapmalıyım?
CEVAP
Asıl hüküm sahibi Allah Teala’dır. Allah katında haklı olduktan sonra kimsenin bedduası bir tehdit oluşturmaz. Siz kalbinizde bir endişe var mı ona bakın. Bu arada da o öyle konuşuyor diye yanlışlık yapmayın ki, beddua tutar duruma gelmeyin.
FETVA ETİKETLERİ
annenin beddua etmesi annenin bedduası anne rızası beddua dini sorular fetva haksız beddua etmek nureddin yıldız nurettin yıldız
BENZER FETVALAR
Fetva
Annem Her Sinirlendiğinde Bana Beddua Ediyor, Ne Yapmalıyım?
Fetva
Annem sinirlenince kendisine beddua ediyor...
Fetva
Sürekli babasından beddua işiten evlat ne yapmalıdır?
Fetva
Namazdan Haz Alamıyorum Ne Yapmalıyım?
Fetva
İbadetlerimde samimi değilmişim gibi hissediyorum, ne yapmalıyım?
Fetva
