Yazılı Fetva

Evlenmek istiyorum ama karşıma uygun biri çıkmıyor, ne yapmalıyım?

2922
25.05.2025

Hocam, ben evlenmek istiyorum, namazımı da kılıyorum. Kısmetim açık gibi ama karşıma düzgün biri çıkmıyor. Ne yapmalıyım?

Öncelikle genç bir kız olarak namaz kılıyor olmanız ne güzel, ne mutlu size ki kulluğunuzu namaz kılan olarak yaşıyorsunuz. Elhamdülillah, Rabbim daim kılsın.
Evlilik meselesine gelince: İnsanın hayatında alabilecek önemli kararlardan biridir. Karşımıza istemediğimiz, bizim kriterlerimize uygun olmayan birçok kişi çıkabilir ama biz seçici olmak zorundayız. Bu süreçte namaz kılıp Rabbimize dua ederiz, O’ndan hayırlı kişileri karşımıza çıkarmasını ve hayırlı bir karar vermemizi nasip etmesini isteriz; istemeliyiz de. Çünkü biz, en iyisini isteyip en iyisi olmaya çalışmalıyız. Eğer evlilik, hayatımızda öncelik vermemiz gereken bir düzeye geldiyse kriterlerimizden biraz vazgeçmeyi bilmeliyiz ama bu vazgeçme, Rabbimizin razı olmayacağı hatta taviz anlamında bir duruma bizi asla götürmemeli. Biz iyi olmaya çalışalım, vakti ne zaman gelecekse o zaman nasip olacaktır diye de düşünmemiz gerekir. Ailenizin görüşü ve rızasını da bu süreçte sakın ihmal etmeyin.
Rabbim yardımcımız olsun.

H. B.