Yazılı Fetva

Hormon bozukluğu nedeniyle fazla kıllanma durumunda lazer epilasyon caiz mi?

1360
14.12.2024

Hocam ergenlik döneminde hormon bozukluğu nedeniyle hanımlarda olmaması gereken bölgelerde (örneğin bel veya karın gibi) kıllanma oluşmuşsa ve bu bölgeler kadınların dahi görmesinin caiz olmadığı mahrem yerler arasında yer alıyorsa, bu durumda lazer epilasyon yaptırmak caiz olur mu?

Geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Belirttiğiniz durum Müslüman bir doktorun normal olarak değerlendirmeyeceği bir haldeyse bu hastalık olarak görülür. Hastalığın tedavisinde de normalde haram olan bölgelerin açılmasına ruhsat verilir. 
Şu kadar ki; bazı yerler lazer epilasyon aletini tek bir odada kişinin kendisi tarafından kullanılmasına müsaade ediyor. Tek başına yapabileceğine güvenildiği takdirde böyle bir mekân araştırması yapılması gerekir. Bu ihtimal varken hemen ikinci bir ruhsat kullanılmamalıdır.

H. B.