Yazılı Fetva
dini soru dini sorular domuz fetva islam islami sorular islamiyet kedi kemiktozu kırılmazporselen köpek nureddin yıldız nurettin yıldız porselen
Kemik tozundan üretilen porselenleri kullanmak caiz mi?
34509
17.03.2016
Benim sorum kemik tozundan üretilen porselen takımlarıyla ilgili. Bu takımlar bir yere çok sert vurulduğunda kırılmıyor. Duyduğuma göre bu takımların çoğu Çin’de üretiliyormuş ve kemik tozu olarak domuz, kedi veya kopek kemiği kullanılıyormuş. Aynı zamanda tabakların üstü de sırlanıyormuş. Bu tabakları kullanmak ile ilgili durum nedir?
Kullanılan kemikler tabak olacak şekilde yeni bir maddeye dönüşmüş olmaktadır. Yeni bir maddeye dönüşmüş madde için ‘kemik’ dememiz mümkün değildir. O malzemeden üretilen tabak da porselen niteliğinde kabul edilebilir. Şu kadar ki, mü'min insan sadece kırılmıyor diye kalbini rahatsız eden bir tabağı, ortada zaruret yokken mutfağına koymayarak takvaya daha yakın olanı yapmalıdır.
FETVA ETİKETLERİ
dini soru dini sorular domuz fetva islam islami sorular islamiyet kedi kemiktozu kırılmazporselen köpek nureddin yıldız nurettin yıldız porselen
BENZER FETVALAR