Yazılı Fetva

Kimseye iftar vermeden sadece davetlere gitmek doğru mu?

1174
17.03.2025

Hocam eşimle birlikte iftara kimseyi davet etmiyoruz ama davet edildiğimizde gidiyoruz ancak uzun süre kalmamaya özen gösteriyoruz. Sadece anne ve babalarımızı gönülleri olsun diye davet edeceğiz.

Fakat oruçlu birine iftar yedirmekle ilgili hadisleri hatırlayınca vicdan azabı çekiyorum. "Sofranızda oruçlular iftar etsin" duası da aklıma geliyor. Ancak birini davet ettiğimde en az iki günüm boşa geçmiş gibi hissediyorum. Bu durumda nasıl bir denge kurmalıyım? Ne yapmalıyım?

Ne güzel düşünmüşsünüz, neden endişe ediyorsunuz ki?

Bir vakfa vereceğiniz sadaka ile yapılacak iftar yemek beğenmeyebilecek birilerini çağırıp iftar ettirmenizden daha iyi değil mi? Böyle yapmaya devam edin. Bize Ramazan’ımız lazım, yegâne fırsatımızdır o. Birileri için onu feda edemeyiz. Haneniz mübarek olsun, amelleriniz makbul olsun. Âmin.

Nureddin Yıldız