Yazılı Fetva

Namazda kıyafetteki desenler ve figürler sorun olur mu?

2288
16.10.2024

Hocam namaz kılarken çorabın üstünde hayvan figürü olması namaza engel midir? Bir de bazen namaz başörtüsü çiçekli oluyor. Bunun bir sakıncası var mı? Namaz için sade mi takmamız lazım?

Namaz kılarken kullanılan başörtüsünde çiçek olmasında sorun olmaz; sade olması şart değildir. Yalnız namaz esnasında gözü örtüsündeki çiçeklere veya rengine takılıp zihnini meşgul ederse o başörtüsüyle namaz kılmak mekruh olur.

Çoraptaki hayvan figürü kelimesi kapalı olduğundan bu ifadeyi açacak olursak; bu hayvan figürü ayağın alt kısmına denk geliyorsa bu çorapla namaz kılmak caizdir. Bu figürün sadece başı varsa bunda da sorun olmaz. Ama bu figür hayvanın tamamını resmediyor ve bu resim de açıkça belli oluyorsa bu çorapla namaz kılmak mekruhtur.

T. Y.