Allah neden İsrailoğullarını helak etmedi?
Dinler Tarihi dersinde hocamızın sorduğu bir soruya hâlâ cevap bulamadım ve size sormak istedim. Kur’an’da birçok örnekte Peygamberlerine karşı gelmeleri, günahı terk etmemeleri sebebiyle helak olan kavimler var ki bunlar bir günah için helak oldu. İsrailoğullarına baktığımızda başta Musa aleyhisselam kıssasında gördüğümüz gibi sayısını bilmediğim başkaldırı, Peygamber'e zulüm gibi haller var ama Allah ısrarla onları bağışlıyor ve nesilleri devam ediyor, Allah böyle istediyse en güzelidir şüphesiz. Bunun görebildiğimiz, tahmin edebildiğimiz hikmetleri nelerdir?
Bu durumu iyice anlayabilmek için bugüne ve bugünün insanına bakabilirsin. Bugünün toplumlarını inceleyebilirsin. Öncekilerle ne farkı var bu toplumların? İsyanlar biraz daha teknolojik yapılıyor o kadar. Mantık aynı, fikir babası şeytan aynı.
Ayrıntılara girmeden bu toplumdaki isyan dalgaları ile o toplumlardakileri kıyasladığında meselenin özünü kavrayacaksın. Allah yardımcımız olsun.
FETVA ETİKETLERİ
helak hz. musa israiloğulları isyan kavim kur'an nesil peygamber şeytan toplum yahudi zulüm