Yazılı Fetva

Ameliyat sonrası açılan gözlerimle eşimi hiç beğenmedim, ne yapmalıyım?

1553
23.01.2025

Hocam ben birkaç sene önce evlendim ve evlenince kördüm, bu yüzden eşimin dış görünüşünü görmedim ve takmadım. Ancak üç ay önce gözlerim açıldı, çok şükür. Maalesef eşimi dış görünüş olarak hiç beğenmedim. Eşim bana çok iyi baktı, beni çok sevdi ve ameliyat paramı hiç düşünmeden karşıladı. Ancak ben, yakışıklı ve en azından beğendiğim biriyle evli kalmak istiyorum.

Şimdi boşanmak istesem, hakkına girmiş olur muyum? Kendisi ahlak açısından çok iyi, namazında niyazında ama maalesef dış görünüşü bana hitap etmiyor. Şimdi ne yapmalıyım? Ayrıca, eşim çok duygusal biri, boşanırsam büyük ihtimalle çok üzülür.

İçinde bir yolla bulunduğun kuyuyu daha da derinleştirmeye yarayacak işler yapmamalısın. Bir psikoloğa giderek destek al ama basit ve keyfi isteklerine esir olma.

Nureddin Yıldız