Diyanet’in, tek seferde üç talakla boşamayı tek talak sayma fetvası doğru mudur?
SORU
Fıkıh olarak dört mezhebin menhecinde tek seferde verilen 3 talak bid'î fakat geçerlidir. Peki, hocam Diyanet İşleri’ne başvurulduğu takdirde -kişinin başından geçen olaya göre değişiklik gösterebilir- tek talak olduğu söyleniyor. Hocam, bu ihtilafa düşülmüş bir konu mudur? Bu olayda Diyanet’e göre evlilik iki talak ile devam mı ettirilmelidir yoksa boşanma kabul mü edilmelidir?
CEVAP
Evet, durum anlattığınız gibidir. Diyanet ve pek çok fetva merkezi bu şekilde uygulama yapmaktadır. Yalnız şunu bilmeniz gerekir ki, Diyanet’in yaptığı uygulama İslam dışı değildir. Onun da dayanağı vardır. Kalbiniz rahat edebilir.
FETVA ETİKETLERİ
3 talakla boşama boşama boşanma dini sorular fetva nikah nureddin yıldız nurettin yıldız talak tek seferde üç talak üç defa boş ol demek üç kere boş ol üç talak üç talakla boşamak
BENZER FETVALAR
Fetva
Sinirliyken Tek Seferde 3 Kere Boş Ol Demek
Fetva
Vasiyetle mirası tek bir çocuğa bırakmak doğru mudur?
Fetva
Diyanet’in imsak vakitleri doğru mudur?
Fetva
Tek kurban kesmek için eşimin altınlarını bana vermesi doğru mudur?
Fetva
Şehir Dışında Tek Başıma Okumam Doğru mu?
Fetva
