Evlilikteki mutsuzluk ibadetlerime bile zarar veriyor, ne yapmalıyım?
Hocam eşimle severek ve isteyerek evlenmedim. Yaşım geçtiği ve toplum baskısı olduğu için, çalışkan ve dürüst biri olduğu için evlendim. 10 yıl geçti ama bana bir asır gibi geldi. Evliliğimi sonlandırma kararı aldım ama yine çevre baskısıyla karşı karşıyayım. Sizin tavsiyenize ihtiyacım var.
Eşim, cinsel dürtüsü olmayan biri. Yanında giyinirken bile gözlerini kaçırıyor, aylarca birlikte olmak aklına gelmez. (Aldatma söz konusu değil, çünkü kadınlara ilgisi yok.) Bunun dışında ciddi bir iletişim sorunumuz var. Saatlerce konuşmaz, en küçük sorunlarda günlerce küser. Yolculuk sırasında ben konu açmazsam saatlerce sessiz kalır. Espri yapmaz, güldüğünü nadiren görürüm, mutsuz bir insan. Yeniliğe ve eğitime kapalı, cimri ve zekâtının bile yarısını vermesi gerektiğini düşünür. Onun 15 yaşında kaldığını düşünüyorum.
Bana karşı çok kaba, öz bakımına dikkat etmiyor. Artık yaşama sevincimi kaybettim. Rabbimle aram bozuldu, ibadetlerimi yapamaz, dua edemez hale geldim. İki oğlum var ama bu evliliği sürdüremiyorum. Sırtımda bir yükle bu dünyadan göçmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Kıymetli kardeşim, bu kararı almadan önce aile büyüklerinizden sözüne itibar ettiklerinizle istişare edin. Sırf laf olsun, torba dolsun, diye konuşan insanlarla değil de adalet sahibi, vicdan sahibi, ilim-irfan sahibi kişilerle istişare edin. Buna binaen de bir karar alın. Kararınızı alırken istihare duası yapmayı da unutmayın. Allah yardımcınız olsun. Allah'a emanet olun.