Yazılı Fetva
çalışmak dini sorular ev almak fetva kirada oturmak kredi nureddin yıldız nurettin yıldız para biriktirme rızık yaşlılık
Ya çalışamaz ve evin kirasını ödeyemezsek?
6972
17.06.2011
Biz kirada oturuyoruz. Küçük bir kızımız var, ona annem bakıyor. Ev almak istiyoruz ama o kadar para biriktirmemiz imkânsız. Dünyevi şartlarda bugün çalışabilecek durumdayız. Yarın çalışamayacak duruma gelirsek ne olacak?
Şunu katiyetle bilmelisiniz:
Bugün, çalışabildiğiniz için kira veriyor değilsiniz. Allah size rızık gönderdiği için siz geçinebiliyorsunuz. O, Allah yarın da ertesi gün de sizi doyuracaktır. Hiç meraklanmayın. Siz, sıhhatiniz var oldukça çalışın, yorulun; gerisine karışmayın. Ne kapılar açılacak, ne olmazlar olacak onu göreceksiniz.
FETVA ETİKETLERİ
çalışmak dini sorular ev almak fetva kirada oturmak kredi nureddin yıldız nurettin yıldız para biriktirme rızık yaşlılık
BENZER FETVALAR