Yazılı Fetva

Zaman Kaybetmemek İçin Kitap Listesi Önerir misiniz?

12170
11.06.2017

Selamunaleyküm .
Hocamıza bir sorum vardı detaylı olarak cevaplarsa çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Müslüman bir gencin sağlam bir imana sahip olması için, yani dini bilgisinin temelini yapabilmesi ve daha sonra bunun üzerine kitaplar okuyarak ilmini daha da geliştirmesi için, nereden başlaması lazım daha doğrusu hangi kitapları okuması ve bunların sıralaması nasıl olmalı? Sayın Nureddin Hocamızın tecrübe ve birikimleri ile bu soruyu cevaplaması ve bu listeyi hazırlamasını çok isterim. Sebebi de şudur: okumak için fazla sayıda güzel ve güvenilir dini kitap var ama hepsini okuyamayacağım için bana en lazım olan, daha doğrusu sıkı, sarsılmaz ve temel bir iman ve islam bilgisi temelini nasıl sağlarım? Kuranı Kerim’i Arapça meal ve tefsir sıralaması ile okuyorum; ayrıca dini kitaplarda okuyorum Seyyid Kutub, Yusuf Karadavi vs. Ama benim sizden istediğim mesela önce ilmihal mi, yoksa hadis kitapları mı, hangilerini okumalıyım? Her yere koşmak yerine sıralaması olan ve asıl gerekli olan kitaplara hedef alırsam daha iyi olur, diye düşündüğüm için soruyorum Hocam.
Hayırlı günler.

Diyanet ilmihali olarak bilinen bir ciltlik kitabı okuyup hazmetmeden hiçbir kitabı okumamalısın. O kitaptaki bilgiler farz bilgilerdir. Birinci ve öncelikli okuma kitabın bu olacak. Okuduktan sonra da o kitabı saklayacaksın. Altını çizdiğin yerleri zaman zaman inceleyeceksin.
Bu kitaptan sonra Kur'an-ı Kerim okuyacaksın. Günde beş sayfa oku muhakkak.
Bir mü'min olarak Kur'an'ımızdan en az otuz sayfa kadar ezber bilmen gerekir. O kadarı ezberle. Bunu muhakkak bir hoca denetiminde yap.
Bundan sonra serbestsin. İstediğini oku. Tefsir, hadis, tarih, ne istersen.

Nureddin Yıldız