Yazılı Fetva

Zinaya tevbe etmiş biri olarak bu hislerden nasıl kurtulabilirim?

10258
21.11.2022

Hocam ben öğrenciyim ve evlenebileceğim bir hanımefendi kısmetim var. Ben birkaç ay önce zina yaptım ama bundan önce hep beni evlendirsinler diye çok kapıya gittim ama yardım eden olmadı. Şimdi Kur’an okurken rastgele bir yer açtım ve karşıma Nur suresi çıktı. İlk ayetleri okuduğumda çok kötü oldum ve bolca ağlayarak tövbe ettim. Hocam ben bir Müslümanım kendime ve insanlara yardım etmek için belli görevlerim var ve tüm insanlığın mutluluğu için Hz. Muhammed yolundayım ama ben bu yolda harama bulaşmak istemiyorum. Bununla beraber ne kadar uzak durmaya çalışsam da bu zina hissi peşimi bırakmayacak biliyorum. Sizin tabirinizle baraj dolmuş ve patlamaya hazır. Allah’ın huzuruna bu kirlilikle çıkmak istemiyorum. Bana bir yol gösterin lütfen.

Günahın hacmi ve sayısı ne olursa olsun TEVBE bütün günahların temizleyicisidir. Sorun, tevbenin temizlemesi veya temizlememesi değil hata eden müminin samimi bir tevbe edip etmemesidir. Bu nedenle size şunu tavsiye edebiliriz:

A- Tevbenin en büyük desteği, gerçek oluşunun belgesi kulun, Allah'ı Rabbi olarak bilip, Rabbine itimat etmede ciddi olmasıdır. “Acaba tevbem kabul olur mu?” Endişesi yerine, “Ben tevbe etmesem kim eder?” Mantığı ile bakmalıdır konuya. Tevbeyi bir kurtuluş kapısı olarak gören mümin, yönünü bulmuş mümindir. Yönünü bulan da er veya geç hedefine erer biiznillah. Bu noktayı tekrar tekit edelim: Tevbeyi ne kadar kurtarıcı görebiliyoruz, ne kadar da klasik bir pişmanlık yöntemi olarak görüyoruz, sorun buradadır.

B- Tevbe bir ACİL KURTULUŞ PLANIDIR. Acili ertelemek kurtuluşu ihmal etmektir. Dolayısıyla TEVBE hemendir, ertelendikçe işlerliği azalabilir, kabul oranı sıkıntıya girebilir. Sloganımız şudur: Her günah için ilk iş hemen tevbedir. Hemen ve ertelemeden. Şeytan haramlara iterken hangi gücünü kullanıyorsa haram işlemiş bir mümini, hiçbir şey olmamış gibi oyalarken de o gücünü ve şeytanlığını kullanmaktadır. Haram işlemek bir haram, hiçbir şey olmamış gibi devam etmek öbür haramdır. Buna dikkat edeceğiz.

C- Tevbenin en aktif şartı korunmasıdır. Tevbe eden, günah işlememiş gibidir. Günah işlememiş biri olmayı bir avantaj olarak kullanıp temiz yaşamaya gayret etmek, tevbeyi hazmetmektir. Hazmedilmiş bir tevbe biiznillah, Allah'ın huzuruna temiz çıkmaktır.

D- Tevbenin felsefesini, günahın geçmiş seyrini sık sık gündem yapıp stres yoğunluğu yaşamak da bir tuzaktır. Her türlü tuzaktan korunmak gerekir.

Özet olarak size şunu söylemeliyim:

Tevbe et. Tevbeni koru. Tekrarına karşı uyanık ol. Allah'a güven. Bu güveni sözde kalmaktan koru, pratik olarak göster. Ömrünün sonuna kadar.

Nureddin Yıldız