Bir anne, dört erkek çocuk ve üç kız çocuk mirastan nasıl pay alırlar?
Bir anne, dört erkek çocuk ve üç kız çocuk mirastan nasıl pay alırlar?
Hocam, dinimize göre bir ailede baba öldükten sonra kalan mal varlığının kardeşler arasında pay edilmemesinin mahzuru var mıdır?
Kız kardeşlerimden biri gayrimeşru bir ilişkiden oldu, babam ona soyadını vermedi.
Hocam, ablam ve abimin birer evleri olmasına rağmen annemlerle yaşadılar. Ben de aynı sitede on yıla yakın süre kirada oturdum.
Ailem miras paylaşımında eşitlik olmasından yanalar. Eşit paylaşım olursa ablam Şeriat’a göre alması gereken paydan daha fazlasını almış olacak.
Benim annemin maddi durumu diğer kardeşlere göre çok kötü ve eşiyle boşandılar, eğer mal paylaşımı şeri olursa kalacak bir evimiz bile olmayacak.
Hocam dinimizde olduğu gibi annemler, erkeğe iki kadına bir şeklinde tarlayı bölüştüler ama babam bunu bir türlü kabul etmiyor
Varlıklı babanın ölmeden kız ve erkek çocukları arasında miras paylaşımında, kız çocuklarına kendi mal varlığının miktarını söylemeden mal paylaşımı yapması uygun mudur?
Hocam benim beyimin babası ölmeden evvel arsa alıp satarmış. Bundan yıllar evvel şehrin dışında olan bir arsayı kısım kısım satmış
Dedem vefat etti.Babam mirası İslam hukukuna göre paylaşmak istiyor. 3 kız ve 2 erkek varisi var, babaannem hayatta ama diğer varisler bunu kabul etmiyor.
Benim babam vefat etti. Düğünüm için para biriktiriyordu ve bir miktar para geride bıraktı.
Biz 2 kız, 3 erkek 5 kardeşiz. Kızlar yaşları gereği erken evlendiler ve aileyle herhangi maddi bir bağları kalmadı.
Kısacası Allah’ın verdiği malda iki erkek kardeş olarak çalıştık.Şeriata göre nasıl bir mal paylaşımı yapmamız lazım? Verdiğimiz paralar ve emek bu paylaşımda göz önünde bulundurulmalı mı?
Dedemden kalan mirastan ölen dayımın ailesine hak düşer mi? Onlara pay verilme durumu dinen nedir?
Biz miras paylaşacağız ama kardeşim medeni kanunlara göre paylaşalım diyor. Ben de Kur’an’a göre paylaşalım diyorum