Yazılı Fetva
cemaati terk etmek cemaatle kılmamak Cemaatle Namaz Kılmak dini sorular fetva münafıklık namaz nureddin yıldız nurettin yıldız tek başına namaz kılmak
Cemaatle namaz kılmamak münafıklık mıdır?
11409
26.04.2015
Bir kitapta, ‘namazın cemaatle camide kılmadığınızda peygamber efendimizin sünnetini terk ettiğiniz için sapmış olursunuz. Bilinen münafıklardan başkası cemaati terk etmezdi.’ yazıyor. Yani kılmayanlar için münafık demeye getiriyor. Bunun doğruluk payı var mıdır?
Erkeklerin farz namazları camilerde cemaatle kılmaları önemli sünnetlerdendir. Bilerek ve basit görerek ihmal edilmesi ise Peygamber aleyhisselamın sünnetini ihmal etmek, onu basit görmek gibi sonuçları getirmektedir. Evet, mü'min bir insan farz namazları camide kılmasa da namazı kabul olur ama camiyi yok sayarak iyi bir Müslümanlık yaşamak mümkün değildir. O sözlerin genel olarak aslı vardır. Aslı olmakla beraber de onlardan kapsamlı ve ayrıntılı hükümler de çıkmaktadır.
FETVA ETİKETLERİ
cemaati terk etmek cemaatle kılmamak Cemaatle Namaz Kılmak dini sorular fetva münafıklık namaz nureddin yıldız nurettin yıldız tek başına namaz kılmak
BENZER FETVALAR