Eşime karşı hislerim kalmadı, ne yapmalıyım?
Hocam ben İslam’ın güzelliklerine sonradan vakıf olmuş, beş çocuğumu bu değerlerle yetiştirmeye çalışan bir anneyim. Televizyon izlemem, kötü alışkanlıklarım yoktur. Ancak on altı yıllık evliliğimde, eşimle yaşadıklarımızdan dolayı artık ona karşı ne fiziksel ne de duygusal bir yakınlık hissediyorum. Hatta varlığından rahatsızlık duyuyorum. Boşanmak istiyorum ama eşim çocuklar için evliliği sürdürmek istiyor. Ayrıca, maddi sebeplerden dolayı ikinci bir evlilik yapmayı düşünmüyor.
Bu süreçte evde iki yabancı gibi yaşıyoruz ve bu durum onu hiç rahatsız etmiyor. Uzun zamandır böyleyiz. Daha önce sizin tavsiyeniz üzere psikoloğa gittik; ben aile danışmanına gittim ama eşim önemsemedi ve katılmadı. Artık böyle bir hayata katlanmakta çok zorlanıyorum. Kırk yaşındayım ve psikolojik olarak tükenmiş durumdayım. Çocuklarımın hatırına dayanmak istiyorum ama eşimle aramızdaki bağ tamamen koptu. O, telefonuyla vakit geçirerek kendini avutuyor; ben ise her gün ağlıyorum. Çocuklarıma bile gereken sevgiyi ve ilgiyi gösteremiyorum.
Birkaç kez, kendimi toparlamak için kısa bir süreliğine gitmesini söyledim. Ancak o, "Rahatsızsan sen git," diyerek yine umursamaz davrandı. Ev işlerini yapmakta zorlanıyorum; bedenen ve ruhen çok kötüyüm. Psikolojik ilaçlarla bu durumu çocuklar büyüyene kadar idare etmeyi düşünüyorum ama bu kez cinsellik konusu yüzünden vebale girmekten korkuyorum. Çünkü eşim kendini rahatlatıyor ve bunu benim suçum olarak görüyor. Sürekli beni suçluyor, aşağılıyor, merhametsizlik gösteriyor.
Özellikle ikinci çocuktan sonra bana hiçbir şekilde destek olmadı. Beşinci çocuğuma hamileyken ise bana psikolojik baskı ve hakaretlerde bulundu. “İşin gücün çocuk doğurmak, başka bir işe yaramazsın,” diyerek beni küçümsedi. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Ancak onun için hep önemli olan cinsellikti. Eşe dosta beni rezil etti. Yine de her şeyi unuttum ama şu anki umursamazlığına, rahatlığına ve “yarı bekâr” gibi yaşamasına artık tahammül edemiyorum. Sizce böyle bir durumda ne yapmalıyım?
Bu konuyu aile danışmanından ziyade kendiniz bireysel olarak bir psikoloğa giderek kendiniz ve çocuklarınız için en doğrusunun ne olduğunu anlamak niyetli destek almalısınız. Bunun yanı sıra da aile geleceğiniz için de aile büyüklerinizle ve fikir danışabileceğiniz tecrübeli ve yakın büyüklerinizle istişare etmelisiniz. Bu süreçte Allah'tan size yardım etmesini dileyin. Size hidayet etmesini dileyin. Allah bir yol gösterecektir. Allah yardımcınız olsun. Allah'a emanet olun.