Yurt dışında yalnız olduğum için eşimden bana zaman ayırmasını istemem yanlış mıdır?
Hocam ben bir yıldan fazla evliyim. Vize sorunlarını hallettikten sonra üç ay önce eşimin yanına hicret ettim.
Her şeyimi geride bıraktım ve ona çok muhtacım çünkü burada ne ailem var ne de ülkenin dilini konuşabiliyorum. Evde kendimi izole edilmiş halde hissediyorum.
Eşimden benimle alışverişe ve gezmelere çıkmasını temenni ediyorum lakin o reddediyor. Bu durumdan ötürü tartışmalar ve huzursuzluk oluşuyor. Bu olay onu da üzüyor çünkü sözüne itaat etmediğimi düşünüyor. Dini konularda da bazen farklı görüşlere sahibiz, özellikle kadının rolü hakkında, mesela ev işleri, itaat, görevleri ve hakları ve davranış tarzı gibi konularda.
Ona hararetle sünnete uymasını tavsiye edip bana nasıl davranmasını hatırlatıyorum.
Ben fark ediyorum ki vesveseye kapılıp kavga ediyoruz, birbirimizi kırıp ikimiz de karşı taraftan yüksek beklentiler içinde olup evliliğimizin sükûnetini kaçırıyoruz. Bundan dolayı ben onunla beraberliğin mutluluğunu kaybediyorum ve aramızda mesafe oluşuyor. Burada benim dilimi bilen herhangi biri aramızda aracılık yapacak üçüncü bir şahıs bulunmamakta. Bana ne tavsiyeler verebilirsiniz?
Siz problemin aslını bilmişsiniz. Çarenin ne olduğunu da biliyorsunuz aslında ama ona hiç temas etmiyorsunuz. Size tavsiyemiz şu olur:
- İdeal evlilik değil, yaşadığın evlilik peşinde olacaksın. Kimse bu dünyada aradığını bulamamıştır. Bulduğunu değerlendirebilenler ise mutlu olmuşlardır.
- Olgunlaşmayı kesinlikle zamana yayın. İki yıl bile belki sizin için az olabilir.
- Madem mü'min bir insansınız neden Kur'an okuyarak, zikir yaparak yalnızlığınızı gidermiyorsunuz? Verin kendinizi kitap okumaya, zikre ve Kur'an’a rahatlayın! Değilse nasıl bir hicrettir bu hicret sorusu sizi çelişkide gösterir.
FETVA ETİKETLERİ
eş evlilik kavga kitap koca kur'an şeriatla ilgili ileri geri konuşmak yalnızlık yurt dışı Zikir